Idag för 126 år sedan …


IMG_3630Idag för 126 år sedan satte Lycka sitt namn under bouppteckningen efter Sixten. Nu hade hon svart på vitt på omfattningen av hans svek. Känslomässigt bedragen, och också ekonomiskt. 30 år gammal skulle hon försöka bygga upp ett nytt liv.

Just detta avsnitt ägnade jag lite extra utrymme i gårdagens föreläsning på Falkenbergs bibliotek. Vuxenskolan arrangerade, som en inspiration till släktforskarcirklar i höst. Jag fokuserade mera på HUR jag gått tillväga och på allt spännande som går att hitta i arkiv. Det kändes nästan roligare än att dra historien om Sixten och Elvira och deras äventyr.

Bouppteckningar var något som jag ville visa, för att få intresset att vakna hos dem som kanske, kanske kunde tänka sig att gå en cirkel.IMG_3629

Kvällen största glädjeämne för mig, personligen: en kvinna, erfaren släktforskare, kom fram:

– Det där med ”Lycka tänker” är genialiskt, sa hon. Det greppet skulle jag vilja prova med min släktforskning. Det gjorde mig verkligen glad, och jag tänkte på alla de (unga tjejer) som blev så provocerade, då när boken just kommit ut, av det som de kallade ”hitte-på” (och som jag kallar ”gestaltning”).

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.