Stadsarkivet i Helsingborg

Där var intresset på topp! 85 personer bänkade sig i Stadsarkivets hörsal under takbjälkarna.IMG_2682Historien om den stilige löjtnanten och cirkusprinsessan intresserar ju alltid, men här fanns också frågor och påpekanden som fördjupade det hela. Det var en fröjd att få berätta:IMG_2685

Men, jag märkte att historien måste koncentreras lite mer – tiden går, och ska jag hinna få med alla detaljer på slutet, ja – då får jag inte bubbla på för mycket i början. Idag ska jag fila lite på det, inför mötet med Torpa föreläsningsförening i morron. Det är ett trevligt ställe, precis på gränsen mellan Halland och Småland.

Kanske är torpaborna lika pratsugna efteråt som de vetgiriga helsingborgarna?IMG_2688IMG_2693IMG_2696

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.