2015 snart – snart 10 år sedan…

IMG_0818

Jag har suttit och grejat med lite julkort till Danmark idag. Tänk att Sixtenhistorien har givit mig så många bekantskaper, och så goda vänner! Hanne i Svendborg och alla de trevliga människorna på arkivet, Johannes och Louise i Stenstrup och deras enastående döttrar Hanne och Marie med familjer – jag riktigt längtar till i mars när jag får träffa dem igen. Och så Marianne och Per som jag lärde känna nu i somras, de som båda spelat upp historien som teater.

Och på Langeland: Jytte och Per i Ringkøbing. Erik på Tåsinge och… ja, jag tycker att det är fantastiskt att det besök som min sambo Roland och jag gjorde i museet 2005 utvecklats till riktig vänskap med så många. Det är egentligen en mycket mera fantastisk historia än den som utspelats kring boken, även om den också givit roliga ringar på vattnet. Som t ex idag, då en av mina referenser, Lennart Hjelmstedt (en av författarna till ”När societeten kom till Warberg”, 2013), hörde av sig med positiva kommentarer kring historien om Lyckas liv.

Bilden är från entrén till taasinge-museum.dk/?Taasinge_Museum

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.