Att ta bokutgivningen i egna händer

Det föresvävade mig aldrig att skicka manuset till ”Sorgeliga saker” till ett av de stora förlagen. Att stå med mössan i hand och skrapa med foten. ”Vill ni ha mig?”. Nej, jag visste ju precis hur jag ville ha min bok.

Vilken lycka (!) det var att vi har Stefan Gustafsson här i Halmstad utblickmedia.se. Och så kul det var att se manus och bilder fogas samman – som varp och inslag i en väv. På senaste tiden är det flera som frågat om just ”egenutgivning”, både som privatpersoner och som studenter. Hur gör man när man vill ge ut en bok? Jag har redogjort för hur jag gjorde. Men framför allt har jag berättat om hur mycket jobb man måste lägga ner på att få boken bekantgjord. Vem vill sitta med ett 650 kg tungt bokpaket på en EUR-pall i garaget?

IMG_2807Häromdagen hittade jag ”Förverkliga din bokdröm” (2012) på bibliotekshyllan. Mycket handfasta och bra råd ges. Man får veta allt om ISBN-nummer och tryck och till och med lite goda råd om utgivning av e-böcker och ljudböcker. Men jag tycker nog att författarna är lite väl ”hejiga” i sitt tilltal. Allt verkar så lätt.

Det svåra är ju att få boken såld. Det hjälper inte att boken finns på bokus och adlibris. Vem ska hitta boken i den strida strömmen av de stora bokförlagens utgivning? Min leverans från tryckeriet, som innehöll 900 böcker, har nu krympt till att jag har ca 180 kvar. För mig har det varit helt avgörande att bokhandelnlaholm.se har varit så positiv och givit mig så mycket skjuts. Tack Diana och Stefan!

us2.campaign-archive2.com/?u=f8085924dc54985bc7a7835a3&id=7ef85d1941&e=296868f6b4

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.