På en anslagstavla i Mästocka

IMG_2799På tur med bokbussen fick jag den här fina affischen, nedplockad från en anslagstavla i Mästocka.

Tänk att nykterhetsrörelsen fortfarande lever. Logerna med namn som ”Syskonringen”, ”Revelj”, ”Hoppets bild” och ”Framtidens lycka” samlade mängder av människor in på 1960-talet.

Nu finns entusiaster kvar, som Asta och Erik Berg i Göstorp. Tack vare dem finns ett litet välskött ordenshus i byn. Men mötena är inte som förr, säger Erik. ”Då var det högtidligare” – man hade inre och yttre logevakt, så som man kunde se i Jan Troells film ”Maria Larssons eviga ögonblick” där Persbrant viskade lösenordet för att få komma in på mötet.

Göstorpsmötet och prästgårdskaffet i Ränneslöv var sista föredragen för hösten. Nu blir det julpaus innan jag drar igång igen. kathinkalindhe.se/foredrag/

Nej förresten, på lördag är det ju Halländsk bokmässa på bibblan i Halmstad. Kl 13.45 berättar jag en kortversion om boken om Lycka. regionhalland.se/kultur/vara-arbetsomraden/vara-arbetsomraden/regionbibliotek-halland/skrivande-och-medier/hallandsk-bokmassa/medverkande/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.