På räls

Skärmavbild 2014-10-30 kl. 17.09.20Krösatåg, undrade någon. Och jag får tillfälle att lovsjunga den järnvägssträcka jag gillar bäst: Halmstad – Nässjö fvb SJ. Bästa anslutningen till Stockholm, mycket bättre än att ta Öresundståg till Göteborg fvb SJ. Lugnt och fint tuffar tåget på upp på det småländska höglandets mossar – ljust och luftigt sitter man med gott om plats på det hemtrevliga tåget. krosatagen.se

Krösatåget gå till Lyckas hemstad Vetlanda också. När Lycka kom dit 1890 fanns sedan sex år redan Hvetlanda-Sävsjö järnväg. sv.wikipedia.org/wiki/Hvetlanda–Sävsjö_Järnväg. Med den kunde hon ta sig till södra stambanan i Sävsjö för att sedan åka vidare mot Stockholm.

Lycka reste ofta  till storstadens anonymitet. Jag föreställer mig att hon var lika förtjust i tågresande som jag. Om Hwetlanda-järnvägen haft en tidning för resenärer, typ Krösatågets Lingonet, hade hon kanske blivit ”profil” i ett av numren, liksom jag i Lingonet 2014:3?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.