Teaterintresse

Värmlandsteaterns uppsättning av Kalenderflickorna imponerade på många sätt – bland annat genom sina fiffiga scenlösningar. På en pytteliten scen lyckades man genom olika draperier få fram många olika scenbilder. Jag kom att tänka på gamla tiders modellteater:IMG_2522Sådana här miniatyrteatrar var vanliga i överklassens hem under 1800-talet. Inte för barn, som vi skulle kunna tro, utan för vuxna. Kanske fanns en sådan här liten  bordsteater i Sixtens och Lyckas hem? Inte alls omöjligt, med tanke på att Sixten var uppvuxen med teater. Styckena skrevs av hans far, Sigge Sparre. Med sirlig handstil präntades replikerna på stora ark och sedan spelades de upp inför familj och vänner. Pjäserna påminner om Holbergs och Molières dramer. Det är lustiga förvecklingar som säkert fyllde salongen i det Sparreska hemmet med skratt. Och kanske gav det lille Sixten smak för uppmärksamhet och det teatrala?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.