Viskleken

Erinrar mig den leken när jag tänker på hur sladdret har gått i 125 år nu. Fast idag sitter vi inte i ring och viskar – isället kan man föra sladder vidare genom olika forum på nätet. Googlar man  till exempel på ”elvira madigan” kommer man till flashback.org – en sladdersajt. Där dyker ett gammalt välkänt namn upp, ett namn som det blev knäpptyst om. Pontus Enhörning: från radiopratare till nätsladdrare.

Idag är det alltså årsdagen av att kropparna hittades. Det var ingen särskilt fin plats de hade valt. Sixten och Elvira låg under några bokar bland nässlor, vilket jag undrat mycket över. När jag första gången var där, år 2005, hade det blivit en tät och mörk granskog. Platsen var svår att finna. Nu har skogen röjts och markägaren har markerat vägen.

IMG_0843
Stenen sattes på fyndplatsen ganska snart efteråt. Det är en sådan där lite märklig natursten som man ibland kan se på kyrkogårdar. Och faktiskt: vid varje tillfälle som jag har varit där har där legat färska blommor.IMG_0850

Att finna vägen dit: museet på Tåsinge säljer en liten karta: http://www.taasinge-museum.dk/?Taasinge_Museum:Udstillinger:Elvira_og_Sixten

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.