Tågresa nu och då

Susar fram genom Sverige på SJ:s snabbtåg 430 mot Stockholm – det gick, trots tågstrejken. Jag lyckades få fatt i en biljett till Göteborg med Swebus. Men mina problem att ta mig fram måste vara små jämfört med 1880-talets. Hur reste Sixten, då han med jämna mellanrum jobbade i Stockholm, funderar jag. Få järnvägar var ju ännu byggda. Det skulle vara kul att undersöka närmare. Jag känner en längtan att hitta ett nytt ämne att grotta ner mig i. Inte nu, mitt i sommaren, men framåt hösten. Fast, då är det inte Sixtens öden och äventyr som jag vill ägna mig åt. Hellre Lyckas morfar, apotekaren Carl Erland Colliander. Han som drev läkemedelsodling på Papegojlyckan i Lund. Eller ännu hellre: jag skulle vilja veta mer om hans mor, Dorothea (hon som gav Lycka ett av hennes namn) – ensam kvinna som drev akademiapoteket Svanen i det tidiga 1800-talets Lund.

Nej, Sixten har jag fått nog av på ett tag. Vilket tydligt illustreras av att jag nu, för andra gången i pressen (sist var i Fyns Amts Avis där han kallades ”skiderik”), pratar skit om honom:

IMG_2143

Ur den gemensamma kulturbilagan för Helsingborgs Dagblad, Nordvästra Skånes tidningar (NST) och Landskronaposten. Så här såg artikeln ut:IMG_2210

Bra skrivet av Roland Classon: http://hd.se/familj/slaktforskning/2014/06/07/sanningen-om-karleksdramat/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.