Argsinte Carlos log säkert….

Vardag igen. Småregn, grått och lugn och ro – totalt annorlunda mot Nyköpings solsken, hets och jäkt på Släktforskardagarna. Det är ju så med mässor, man blir utpumpad. Men fylld! Och självklart var det roligt att få vara med, att hålla föredrag och dessutom bli filmad för UR.

IMG_3614Roligast var mötet med släktingar på Lyckas sida. Att vi möts så här långt efteråt. Det har hänt flera gånger i samband med föredragen – folk kommer fram och är befryndade på något vis. Igår t ex mötte jag en man vars faster varit husa i min fars familj. Och en vars farmorsmor varit husa hos min farmorsmor Lycka! Tidigare har jag ju träffat barnbarnsbarnet till Sixtens adjutant, och i Danmark barnbarnsbarnet till kvinnan som bredde smörgåsarna till Sixtens och Elviras sista matsäck. Och så min fyrmänning, nyfunnen, på Sparresidan. Han har en hel bunt med brev från Sixtens mor, där hon bekymrar sig om sin son. Det har varit glädjefyllda och intressanta möten.

Nu i Nyköping fick jag träffa Lyckas storebrors barnbarn, utomordentligt trevligt. Vi har alla Carlos Natividad, den argsinte halvcolombianen, som anfader. Och när solen flödade över Rosvalla i Nyköping fick jag en stark känsla: Carlos var inte alls arg denna dag. Han gladdes åt att se oss i våra ivriga samtal om honom och släkten.
Carlos Natividad L1007908-2

Carlos Natividad 1828_L1007887

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.