Det våras – snart kommer cirkusen till stan

Som barn älskade jag cirkus. På 60-talet hängde jag runt tältet på Stadionområdet i Malmö, när cirkusen kom till stan på våren. Det var en fläkt av världen utanför – dofter, främmande språk och människor som var annorlunda än vi. Kanske kunde man få klappa djuren?

Dock gick vi aldrig på cirkus, vi i vår familj. Det hade nog inte med minnet av Elvira Madigan att göra. Snarare var det en ekonomisk fråga.

Som vuxen och förälder har jag inte försummat många tillfällen att gå på cirkus. När man sitter under tältduken är det som om tiden stått stilla – cirkus är alltid cirkus. Visserligen utan vilda djur nuförtiden, men med mycket skickligare artister.

Och atmosfären! Mycket är som det alltid har varit. Till och med formuleringar på affischer ser jag, när jag jämför Cirkus Madigan annons från 1888 och den nutida Cirkus Madigans affisch från 2010-talet. Kom, kom! Tältet bliver väl uppvärmt!

IMG_0979

IMG_2968

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.