Ros i oxveckorna

Mitt i sega januari, oxveckorna kallas det visst, kom ros från läsaren Margareta.

Wikipedia: Oxveckorna är, enligt nyare muntlig tradition, perioden efter trettonhelgen fram till och med fettisdagen. Dessa veckor upplevs oftast som tröga och tunga, därav ox-förleden. Oxveckor fanns alltså inte på Lyckas tid – då var det nog trögt och tungt lite alltsom oftast.

Med ord som dessa blir januari ljus och lätt:

image002Hej Kathinka!

 Har just i dag för en stund sedan avslutat din bok, ”Sorgeliga osv”. Jag har bara superlativer att säga om den, kunde inte sluta att läsa. Jag minns att jag sträckläste ”Barn 312” när jag var tonåring. Den följde mig en hel helg.

barn312Din bok läste jag ungefär på samma sätt. Jag har redan läst ut boken. Det brukar ta någon månad för mig annars. Denna gång tog det tre dagar.

Den har verkligen allt. Den är vacker, välskriven, både spännande, sorglig och underhållande helt igenom. Grattis!

 

Tänk ”Barn 312” – jag hade glömt den! Min kompis Birthe och jag turades om att köpa Allers där den gick som följetong. Året var ungefär 1962. Å, vad vi längtade till nästa vecka…..

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.