Rekord-bokhandlar-par!

En bokhandel, tänker jag mig, är en butik där boken står i centrum. Där bokhandlaren läser av kunden och rekommenderar just den bok som personen söker. En present till mamma? En stunds avkoppling, en bok till brorsans fru.

Den är inte en del av en stor kedja, en jättebutikskedja som bestämt att vecka 46 – 48 är det Kepler vi satsar på, v 48 byter vi till Läckberg osv. Där kedjan centralt bestämmer vilka böcker som ska rekommenderas, skyltas med och lyftas fram.

20110528_bokhandeln-diana-o-stefan_0025De flesta bokhandlare idag ingår i kedjor. Det finns undantag. I Laholm till exempel. Det här bokhandlarparet jobbar på att få rätt bok att nå sin läsare eller den som ska ge en bok i present. Diana Lavesson och Stefan Ljungqvist driver bokhandelnlaholm.se

Bokhandeln i Laholm har under 2014 sålt 132 exemplar av ”Sorgeliga saker hände” – det tycker jag är sensationellt!

 

(men det är klart: nyss dök Bokspegeln 2015:1 ner i brevlådan. Den berättar att det varje minut säljs 27 Nora Roberts-böcker….)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.