På krita i Kristianstad

butik handla på krita

På söndag beger jag mig till Sixtens och Lyckas stad. Föredrag om de ”Sorgeliga sakerna” som timade i staden för 125 år sedan.

Välkommen klockan 14 till Regionmuseet i Kristianstad. regionmuseet.se/kalendarium.htm

Inte visste jag som barn i Skåne att jag hade trådar dit! Jag levde i tron att mina rötter fanns i Jämtland – mor och far kom därifrån. Numera när jag besöker fina Kristianstad tänker jag mycket på Sixten och Lycka. Hur de promenerade på gatorna där och såg byggnader som jag kan se idag. På söndag ska jag kolla om huset till handlaren Pilo finns kvar. Här köptes det på krita – skulden var, vid Sixtens död, 350 kronor. Det motsvarar 19 000 kronor idag. Hur var det han sa, Göran Persson? ”Den som står i skuld är inte fri”.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.