Livet – och åren som går

”Din stund på jorden” – Vilhelm Mobergs vackra sätt att säga ”livet”.

Som på en teater. Vi spelar vår roll, sedan är det dags att gå ut i kulissen.

Först är man barn:Skærmbillede 2011-08-06 kl. 12.30.38Bilen är tagen 1864. Luitgard och hennes äldre syskon Carl och Eleonora har fått en halvsyster, Zoila. Hon kommer inte att bli så gammal, bara fem år. 1868 dog hon i tyfus.

Åren går. Och livet, med sina glädjeämnen och sorger. 1898, när Papa fyller 70, går syskontrion till fotografen igen. Mycket har hänt i deras liv sedan den första syskonbilden togs för 34 år sedan. Lycka är 39 år och det är nio år sedan hon blev änka.

Plötsligt är man mitt i livet:

syskon mogna

”Ta vara på ditt liv” säger Moberg, ”för nu är det din stund på jorden”. Värt att tänka på, en vacker oktoberdag som denna!

Lämna ett svar