Lycka som biblioteksex

Huvudbiblioteket%20webbenIdag jobbade jag i mitt gamla yrke. Jag vikarierade som bibliotekarie i Laholm. Det är roligt att hjälpa barn att hitta rätt del av Harry Potter, mammor att hitta pekböcker, pappor att hitta ”böcker till sonens specialarbete” (!) och gamla damer att hitta ”en ljudbok som INTE är deckare, jag läser inte deckare av principiella skäl” och att diskutera dessa skäl… Och så lite kurslitteratur och böcker om stenålderskost (fast det heter paleolitisk kost, numera) och hjälpa någon att beställa biljetter till buss till Stockholm för att vederbörande behöver besöka sitt lands ambassad för att förnya sitt pass, och någon att hitta ett telefonnummer till en släkting i Norrland ”varför finns inte telefonkatalogen längre?” och så vidare. Bibliotekarieyrket är kul! Och omväxlande.

Det handlar om möten, och om böcker – där är jag inte helt uppdaterad, men allt går ju att söka nuförtiden.

Idag fick jag för första gången se min bok som biblioteksexemplar. Det var, för en gammal bibliotekarie, en speciell känsla. På hyllan för reserverade böcker stod ett exemplar, på bokbussens hållplatshyllor låg ett och väntade på avfärd. old.laholm.se/kommunal-service/bibliotek/biblioteken-bokbussen/bokbussen/

Jag blev glad!IMG_2692 IMG_2693

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.