Filmtajm

Elvira Madigan (1943) Filmografinr 1943/09Snart går vi in i oktober, och snart blir det Elvira-dag med filmibastad.se  Så här skriver de på sin hemsida:

Elvira Madigan på Scala Bioskottet stort
Lördagen den 18 oktober klockan 11:00 visar Film i Båstad ”Elvira Madigan”, Bo Widerbergs film från 1967 med Pia Degermark och Thommy Berggren  i rollerna som den firade lindanserskan  Elvira och löjtnant Sixten Sparre.
Kathinka Lindhe, barnbarnsbarn till Sixten Sparre och författare till  boken ”Sorgeliga saker hände – Elivira Madigan, Sixten och mig….en historia om Lycka”, presenterar sin bok efter filmvisningen och ger en lite annorlunda bild av ”århundradets kärlekshistoria”.
Därefter finns det möjglighet att äta en gemensam lunch, inspirerad av filmen,  på ”Bistro Grodlår och Timjan”.
Pris för film och lunch 200:-, enbart film 80:- Biljetter i Bjäre Bokhandel.
Film i Båstad hade ambitionen att visa båda ”Elvira Madiganfilmerna”, men tyvärr. Åke Ohbergs film från 1943 står inte att finna. Men det blir Bo Widerberg och det passar bra. Han var starkt förankrad i Båstad. Välkommen dit, 18 oktober!
ps den 30 sept:
min gode vän Björn Vinberg, kultur- , film- och cirkuskunnig, reagerade: ”Nog finns väl Ohbergs film att uppbringa?”. Efter koll meddelar han idag: ”Jodå, Elvira Madigan av Åke Ohberg från EuropaFilm 1943 finns i Cinemateket till uthyrning. Den finns även i TV:s långfilmsarkiv. Men hyran är saftig så festivalen i Båstad saknar säkert stålar.”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.