Resväskeskörd

Det bästa med att komma hem från en mässa, det är att packa upp väskan med alla påsar, broschyrer och lappar man plockat på sig. Och böcker man köpt ”för att de kan vara kul att läsa”.

Nu har jag möjlighet att fördjupa mig i bondhustrurnas sexliv (Gåtan Märta Cajsa 1810-1850 : en bondhustrus passion och Och hustrun lade sig hos drängen : exempel på bondhustrurs sexualliv 1820-1830). För att inte tala om artiklar i årsboken Jämten. Där hittade jag artiklar om det gamla Östersund (Lösdrivare på stan, Kvinnoverk : bilder från kvinnors arbetsliv, Marknadsnöjen i Östersund för 100 år sedan och Spanska sjukan).

Alla ämnena berör mina jämtländska rötter och jag nästan brinner av längtan nu att sätta igång och rota i dem. Det är bara det där med tiden. Och livet – man blir helt osocial när man genom datorskärmen flyttar tillbaka i tiden. www.sfd2014.seIMG_2520

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.