Lycka i Svendborg

Det gick många skrönor efteråt – efter dubbelmorden på Tåsinge sommaren 1889. Att änkan Luitgard och de två barnen skulle ha kommit ner till Svendborg och att de stod höljda i svart vid graven. Skidt og vrøvl, som Anders Enevig (författare till boken ”Fakta om Elvira Madigan og Sixten Sparre”) skulle ha sagt.

Men NU, nu finns Luitgard i Svendborg. I museumsbutiken, brevid flaskorna med Svendborgrom:IMG_2229

Och på det lilla museumet på Tåsinge kommer hon att närvara idag om en vecka:

http://www.taasinge-museum.dk/?Aktuelt

Efter trevlig samvaro med Hanne skildes vi åt nedanför ”Sixtens torn” – och hon försäkrade mig att det verkligen var i tornet de båda bodde – just precis nu för 125 år sedan! Hanne, om någon, vet – hon jobbar i arkivet på museumet och är den som har samlat ihop papperna efter Sixten.IMG_2239

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.