Där står de ju – Lycka och barnen!

I nästa nummer av Magasin Båstad www.magasinbastad.se kommer en artikel om ”Sorgeliga saker hände – Elvira Madigan, Sixten och mig”. Jag hälsade på hemma hos tidningens redaktör igår, Lina Andreasson. Och min blick föll på en tavla. ”Fin tavla!” sa jag. Och Lina replikerade: ”Ja – den heter Elvira Madigan”:

Konstnären är Kjell Sundberg i Ljungby www.kjellsundberg.com

IMG_2063

Luitgard och barnen förekom i periferin av operetten Elvira Madigan som gick på Malmö Stadsteater i början av 1990-talet. Annars har ingen alls tänkt på dem i samband med berättelsen om den vidunderliga kärleken.

Jo, konstnären Kjell Sundberg!

För titta noga, där står de ju:

 

 

 

 

Familjen är placerad UNDER makens och faderns utsvävningar. Själva står de i skuggan. Och Sixten, han har den publik han så hett åtrådde.

Kjell Sundberg har verkligen fångat historien, så som den var!

IMG_2065

 

 

 

Lämna ett svar